Benjamina Karić posjetila napadnutu radnicu u Jablanici: Enisa Klepo je naše dijete

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je napadnutu radnicu Enisu Klepo, koja je pretučena u hotelu ‘Jablanica’ nakon što je tražila svoju platu.

Karić je pružila svoju podršku:

“Enisa Klepo je naše dijete. Dijete Jablanice, dijete Sarajeva, dijete časnih roditelja i svakog poštenog čovjeka Bosne i Hercegovine.

Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM.

Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela.

Enisa je heroina. Uprkos povredama smogla je snage pozvati svoje roditelje i policiju. Svojom hrabrošću pomogla je i drugim ženama koje trpe bilo kakvu vrstu nasilja da dignu svoj glas.

Sada svi mi imamo zadatak, heroini Enisi dati priliku da radi u svojoj struci. Enisa i mnogi njeni vršnjaci to zaslužuju.

Zlotvor koji je pretukao ne zaslužuje niti jedno slovo prostora. Molim i apelujem na nadležne organe da ga procesuiraju.

Dok se vraćam u Sarajevo, mislim na riječi Enisinog oca koji kaže.. “pazili smo, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..”

Ljudi, dignimo glas, na Enisinom mjestu sutra može biti bilo ko od nas!”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.