Benjamina Karić među 40 gradonačelnika svijeta na Harvardu

Ukazana mi je izuzetna čast da predstavljam Grad Sarajevo na Bloomberg Harvard City Leadership programu koji se održava u New Yorku, kao jedan od 40 stipendista iz cijelog svijeta. Uz sve zajedničke izazove s kojima se gradovi suočavaju, ovo je jedinstvena platforma osmišljena da gradonačelnici međusobno razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih pod mentorstvom svjetskih stručnjaka Harvard Univerziteta, objavila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Program je osmišljen kako bi gradonačelnike opremio alatima za vodstvo i upravljanje kako bi se uhvatili u koštac sa složenim izazovima u svojim gradovima i poboljšali kvalitetu života svojih stanovnika. Privatni sektor ulaže više od 42 milijarde dolara svake godine u razvoj rukovoditelja, ali ne postoji ekvivalent u javnom sektoru. Inicijativa Bloomberg Harvard City Leadership Initiative ima za cilj premostiti ovaj jaz kako bi gradonačelnicima pomogli da se razviju u lidere.

Gradonačelnici su se ove sedmice pridružili profesorima Harvarda i renomiranim stručnjacima za menadžment u New Yorku na četverodnevnom, impresivnom iskustvu u učionici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.