Bećirović zatražio poštivanje osnovnih prava nane Fate Orlović

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) potvrdio je danas da se krenulo u postupak uklanjanja nelegalno izgrađene crkve u dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju te da je za to zadužena Vlada Republike Srpske.

Naime, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDP) na današnjoj sjednici tog doma kazao je da već godinama uporno traži poštivanje temeljnih ljudskih prava Fate Orlović te je danas ponovo pitao kako je moguće da usprkos presudi Evropskog suda za ljudska prava i dalje postoji tako flagrantno kršenje temeljnih ljudskih prava.

Predsjedavajući Tegeltija podsjetio je da je presudom definirano da se iz dvorišta ukloni izgrađeni objekat crkve, da se izvrši pravična materijalna nadoknada porodicama i da se plate troškovi sudskog postupka, što je učinjeno.

“Ta crkva više nije u funkciji, sav mobilijar je uklonjen i ostala je obaveza da se ukloni objekat, za šta je zadužena Vlada RS-a”, pojasnio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.