Bećirović Vučiću: Sloboda kretanja je zajednički interes regije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga čudi sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem u Parizu te da to ukazuje na dvostruke aršine kada je riječ o poštovanju teritorijalnog integriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako je to “dobro za Srbiju da zna sa kim ima posla”. Bećirović do sada nije komentirao ove izjave, ali danas je za “Avaz” u Cirihu poručio da su one besmislene.

– Njega treba informisati da je tri sporazuma iz Berlinskog procesa od 15. novembra 2022. godine potpisao Zoran Tegeltija, koji je bio predsjedavajući Vijeća ministara BiH iz SNSD-a, a Milorad Dodik je tada bio u Predsjedništvu BiH. Oni su izglasali i potpisali taj sporazum o slobodi kretanja – rekao je Bećirović za portal “Avaza”.

Naglasio je da se s Kurtijem razgovaralo o slobodi kretanja s ličnim kartama i da to niko ne blokira, što je, kako je rekao, u skladu s potrebama evropskih integracija u regionu.

– To je Dodikova politika potpisala, ali to su ljudi koji ne poštuju ni riječ, ni potpis ni ništa. Prema tome, neka kroz tu svoju propagandu, a mi znamo kakva je, ne plasiraju laži. Mi ćemo nastaviti sarađivati, a to s kim ćemo se sastajati nije niti će određivati Vučić. Ja sam legalista, poštujem Ustav, zakone i procedure. Znamo mi vrlo dobro koga jesmo priznali, a koga nismo – istakao je Bećirović za “Avaz”.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.