Skupovi SDP u Tuzli i Kalesiji

Bećirović: Uzalud plakati i pamfleti, 7. oktobra stiže promjena i istinska pobjeda naroda!

Na danas održanim završnim predizbornim skupovima Socijaldemokratske partije BiH u Kalesiji i Tuzli prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pred hiljadama građana je poslao poruku o neupitnosti izborne pobjede progresivnih snaga:

„Uzalud im milioni konvertiblinih maraka iz ko zna kojih trezora koje su potrošili na kampanju. Uzalud im stotine hiljada plakata, reklama i pamfleta. Sve to im je uzalud, jer 7. oktobra ne glasaju ni plakati, ni pamfleti. Sedmog oktobra glasa narod, glasaju građani Bosne i Hercegovine, koji će u stotinama hiljada dati podršku onima koji se bore za njih, onima koji rade za njih i onima kojima je jedina reklama program i vizija oporavka i vraćanja dostojanstva ljudima i državi. Istrošili su se oni u ovoj kampanji više nego ikada i time su pokazali da su sebi oni najvažniji, a ne narod koji se bori za golu egzistenciju. Čini se da su doslovno shvatili da oni koji idu u penziju trebaju počistiti za sobom prije nego što napuste kabinete.“

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je poručio: „Čujem da je sinoć ovdje u Mejdanu, Bakir Izetbegović spominjao SDP i mene. Ja sam ga pozvao na TV duel. Rekao sam mu da bira i vrijeme, i mjesto, i voditelja i televiziju da ga pred kamerama pitam samo jedno pitanje, a da on mene pita šta god želi. Deset dana po Bosni i Hercegovini ponavljam taj poziv. Čujem da mi je sinoć ovdje, kao, odgovorio. Kaže hoće da mu se izvinim. Kaže nema vremena za mene. Kaže i on bi volio sjesti sa Trampom, pa ne može. Kaže nisam mu se javio na telefon, pa kao zato nisu oporezovane kladionice. Pa Bakire, da i ja tebi odgovorim iz Mejdana, iz crvene Tuzle.

Dođi ako smiješ na televiziju, pa me u lice pitaj to što izmišljaš oko kladionica. Dođi ako smiješ na televiziju, pa mi u lice traži da ti se izvinim, samo zato što sam te pozvao da se pred građanima sučelimo. Je li za to da ti se izvinjavam? Pa šta je sa tobom Bakire? Šta si to umislio Bakire? Prošlo je tvoje vrijeme. Ovakvim istupom si to najbolje pokazao. Bakire, tvoja politika će u nedjelju doživjeti poraz, a tebe će u Predsjedništvu BiH zamijeniti Denis Bećirović. Ne pada mi na pamet da ti se izvinjavam.

Tražim od tebe jednu stvar. Objasni jednu stvar. Ne meni, već narodu i građanima. Objasni im Bakire zašto si svjesno upropastio svaku šansu da uspije postupak revizije presude protiv Srbije za genocid? Zašto si to uradio? To sam te javno pitao i u martu prošle godine. Nisi odgovorio. Evo i večeras te to isto pitam. Ako te ne uradiš, u istoriji ćeš ostati upisan kao čovjek koji je obmanama i sakrivanjem činjenica onemogućio traženje pravde vlastitom narodu. Je li se tako bori za BiH? Je li to ta SDA bez mrlje kako kažeš? Da nemate nijednu drugu, ova mrlja vam je dovoljna da se nikad ne operete!“

Na skupovima su se obratili i potpredsjednik OO SDP Kalesija Muhamed Osmanović, predsjednik GO SDP Tuzla Slađan Ilić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona Dževad Hadžić, nosioci listi SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Hasan Muratović, Zlatko Ercegović i Mujo Hasić, te nosilac liste SDP-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić.

Govornici su prisutne građane pozvali da izađu na izbore i da motivišu što veći broj drugih da svojim glasovima za SDP BiH i za prof. dr. Denisa Bećirovića osiguraju i potvrde upečatljiv trijumf onih koji jedini imaju znanje i kapacitet da Bosnu i Hercegovinu povedu prema EU i NATO članstvu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.