Bećirović u Živinicama: Nezavisnost, suverenitet i nedjeljivost Bosne i Hercegovine su svete i trajne kategorije!

Dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH je na skupu u Živinicama poručio da su „nezavisnost, suverenitet i nedjeljivost države Bosne i Hercegovine trajne i svete kategorije. Neka se niko ne zavarava, bosanskohercegovački patrioti će Bosnu i Hercegovinu braniti na svakom pedlju domovine. Jednako tako, Bosna i Hercegovina sebi više ne može dozvoliti luksuz da izgubi nove četiri godine baveći se temama od kojih građani ove zemlje nemaju nikakve koristi. Dok nas pokušavaju uvjeriti da državom vladaju veliki Bošnjaci, Hrvati i Srbi, rijetko koji nas uspijeva uvjeriti da znaju raditi svoj posao u korist građana i naroda naše domovine.“

Bećirović je napomenuo da „Hrvatska danas ograđuje naše more Pelješkim mostom, brutalno i nezakonito ekspolatiše naše resurse poput vode iz Buškog jezera i huška države EU da učestvuju u podrivanju ustavnog poretka i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Sve to čini nesmetano ili uz nemušte i gotovo smiješne reakcije vlasti u našoj državi. Srbijanski dužnosnici otvoreno licitiraju nekim novim crtanjima granica, otvaraju škole nazvane po njihovoj državi i podržavaju diskriminatorni obrazovni sistem u manjem bosanskohercegovačkom entitetu bez bilo kakve suvisle državničke reakcije domaćih vlasti. Umjesto sistemskim odgovaranjem, odgovor najviših državnih dužnosnika u našoj zemlji se svodi na predizbornu medijsku galamu i predstave za javnost.“

„Građani ove države zaslužuju vlast koja će voditi računa o njihovim interesima, vlast koja će strpljivo, ustrajno i sistematično raditi na zaštiti međunarodnog subjektiviteta i ugleda države Bosne i Hercegovine. Jednostavno, našim građanima treba posvećena javna uprava i vlast koja efikasno radi, gradi i rješava probleme, a ne vlast koja priča o onome šta bi trebalo raditi i o problemima koje je propustila riješiti,“ zaključio je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.