Bećirović u Ustikolini: Konkretnim mjerama zaštiti domaće poljoprivredne proizvođače

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je bio u obilasku Ustikoline, te je iskoristio priliku kako bi razgovarao sa načelnikom Općine Foča-Ustikolina Mujom Sofradžijom.

U svjetlu trajuće krize, prilikom razmjene mišljenja, dr. Denis Bećirović je naglasio da je poljoprivreda jedna od važnih ekonomskih grana koja doprinosi stabilnosti domaće ekonomije. Potrebno je, prema riječima Bećirovića, preduzeti mjere efektivne zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje, posebno u slučajevima pojave viška sezonskih proizvoda.

Zajednička je konstatacija da su trenutne vlasti do sada učinile premalo na zaštiti domaćih proizvođača koji su često u podređenom položaju u odnosu na uvoznike poljoprivrednih proizvoda.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, naglasio je da treba sistemskim mjerama pristupiti osnaživanju proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta domaćih poljoprivrednika i prehrambene industrije. Svi nivoi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju pomoći u podizanju kvaliteta života u ruralnim područjima kroz primjenu specifičnih mjera.

Nadležne državne institucije trebaju osigurati plasman i otkup poljoprivrednih proizvoda, umjesto periodične i nesistematične podrške koja ne osigurava dugoročnu stabilnost. Dr. Bećirović je potcrtao da je velika šteta što delegati u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH nisu prihvatili njegov prijedlog o formiranju Ministarstva poljoprivrede na državnom nivou jer bi se sa jedne državne adrese lakše nosili sa velikim izazovima koji predstoje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.