Bećirović u Sanskom Mostu: Prioriteti su jačanje države i razvijanje ekonomije

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je radni sastanak sa načelnikom Općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem.

Bećirović je istakao da je važno da državni zvaničnici sarađuju sa predstavnicima lokalnih zajednica s ciljem uspostavljanja kvalitetne komunikacije i razmjene informacija. On je rekao da patriotske bosanskohercegovačke političke snage moraju biti spremne da svim raspoloživim potencijalima pomognu legalnim državnim organima s ciljem zaustavljanja političkih ekstremista i da zajedno pokažu da je legalizam jači od pravnog nasilja.

Tokom razgovora načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović je rekao da Općina Sanski Most ima izuzetne potencijale u oblasti turizma, poljoprivrede, rudarstva i drvoprerađivačke industrije, te da se strateškim mjerama općinske administracije pokušavaju staviti u funkciju razvoja s ciljem stvaranja adekvatnog poslovnog ambijenta.

Kako je istakao načelnik Hasanbegović, Sanski Most je, kao i većina općina Unsko-sanskog kantona, suočen sa masovnim odlaskom mladih iz Bosne i Hercegovine i relativno neuspjelim procesom tranzicije privrede iz društvenog u privatno vlasništvo. Takve okolnosti zahtijevaju sasvim novi pristup koji će istovremeno stimulirati mlade ljude da pokreću vlastite obrte, te uključiti građane Bosne i Hercegovine u dijaspori, da svoje poslovne ideje realizuju u domovini. Načelnik Hasanbegović je kazao da je veliki broj onih koji su spremni investirati novac zarađen izvan Bosne i Hercegovine, te da Općina Sanski Most stoji na raspolaganju za njihove ideje, zahtjeve i planove.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je tokom sastanka da država Bosna i Hercegovina mora izgraditi novi i kvalitetniji odnos sa svojim građanima u dijaspori. Iskustva općina, poput Sanskoga Mosta, od posebne su važnosti. U ljetnim mjesecima ožive mnogi bosanskohercegovački gradovi, u koje dolazi dijaspora. Stoga je nužno kreirati adekvatne sadržaje na polju biznisa, kulture, obrazovanja i sporta, prije svega za mlade. Općinske administracije, uz podršku drugih nivoa vlasti, kroz svoje odjele za dijasporu, mogu izgraditi adekvatne mehanizme za integraciju dijaspore u procese u domovini, zaključio je Bećirović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.