Bećirović u Odžaku i Orašju: Moramo konkretnim mjerama zaštititi poljoprivredne proizvođače!

U Odžaku i Orašju su sinoć pred mnoštvom okupljenih građana održane promocije knjige prof. dr. Denisa Bećirovića, „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“.

Autor dr. Denis Bećirović je pozdravio prisutne građane, naglasivši da „političke elite u Bosni i Hercegovini konačno moraju ekonomiju staviti na prvo mjesto. Poticanje razvoja ekonomije ne smije ostati na deklarativnim izjavama i jednokratnim mjerama. Naši privrednici trebaju sistemsku podršku.“

U nastavku govora Bećirović je potencirao problem nepostojanja državne izvozne strategije: „Našim privrednicima i proizvođačima treba sistemska podrška i pomoć. Poljoprivrednicima treba osigurati otkup njihovih proizvoda. Plasmanom proizvoda njima se osigurava egzistencija i razvoj, a ne povremenim donacijama. Država mora proizvođačima garantirati otkup, a kako bi to bilo moguće, mora se izboriti za plasman značajnog dijela proizvoda na međunarodne tržište. To je ozbiljan i sistematičan poduhvat, za razliku od proizvoljnih, stihijskih mjera navodne podrške poljoprivredi, bez ikakvog plana, zasnovanih samo na ličnim odnosima i političkim preferencijama.“

Konačno, Bećirović je naglasio da su „saradnja, povezivanje i okrupnjavanje potencijala i resursa jedini put za Bosnu i Hercegovinu, jedini put za opstanak svih nas. Tek onda kada se okrenemo sebi i shvatimo da naša snaga leži u domaćim ekonomskim potencijalima i društvenim kapacitetima, moći ćemo na ravnopravnim osnovama zasnivati odnose i sa zemljama u okruženju, ali i sa zemljama Evropske unije.“

Pored autora, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori Saša Magazinović, Jasmin Imamović, Nerkez Arifhodžić, Hadžem Hajdarević, Mustafa Polutak, mr. Ferid Buljubašić i doc. dr. Benjamina Londrc.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.