Bećirović u Mostaru: Pobijedit ćemo režim koji širi diskriminaciju i segregaciju!

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Mostara. U prijateljskom dijalogu Bećirović je, između ostalog, poručio:
„U oktobru moramo pobijediti režimske kandidate koji pred izbore „prebrojavaju“ ljude a poslije izbora zaboravljaju ljude i isključivo „prebrojavaju“ ministarske, direktorske i druge fotelje. Vrijeme je da politički prevaranti budu kažnjeni na izborima. Izbori su velika prilika za sve ljude u našoj zemlji koju ne smijemo propustiti. Moramo pokazati otpor destruktivnim politikama koje su odgovorne za demografski, politički i ekonomski slom u Bosni i Hercegovini. Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i razvoja. Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve“, istakao je dr. Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Mostara.
„Moramo se okrenuti zapostavljenim životnim pitanjima. Od ogromne je važnosti da našu zemlju uključimo u evropski i globalni sistem obrazovanja i nauke, kao i da dosljedno radimo na ukidanju svakog oblika i vrste diskriminacije, segregacije i politizacije u obrazovnom sistemu. Učinit ću sve što je u mojoj moći da novom sazivu Predsjedništva BiH objasnim važnost da Bosna i Hercegovina učestvuje u PISA istraživanju. Posljednji rezultati testiranja kompetencija učenika u Bosni i Hercegovini bili su poražavajući. Od nas su bolje bile Albanija, Rumunija, Bugarska, Srbija, Crna Gora, a bili smo u društvu Perua. Time nedovoljnu ocjenu nisu dobili đaci, već vlast koja kreira loš obrazovni sistem,“ poručio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.
„Dok režimske stranke vladaju širenjem straha, mržnje, podjela i razdora, mi želimo afirmirati naše teme, a to su: bolje obrazovanje, kvalitetnije zdravstvo, zapošljavanje, radnička prava, borba protiv kriminala i korupcije, rast životnog standarda, zaustavljanje odlaska mladih ljudi i borba protiv siromaštva,“ zaključio je dr. Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.