Bećirović u Kaknju: Nastavljam pozitivnu kampanju, Džaferović neka vodi svađalačku i prljavu kampanju

U Kaknju je večeras uz veliki odziv građana održana promocija knjige prof. dr. Denisa Bećirovića, „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“.

Obraćajući se prisutnim, dr. Denis Bećirović se osvrnuo na problem nedostatka kulture dijaloga i nedostatka povjerenja u političkom i društvenom životu u Bosni i Hercegovini: „Svoju zadaću, između ostalog, vidim i u tome da razvijamo novu političku kulturu dijaloga, međusobnog uvažavanja, izgradnje povjerenja i saradnje. Nama, Bošnjacima, Srbima i Hrvatima i ostalim u Bosni i Hercegovini niko sa strane ne može donijeti sreću. To možemo učiniti samo zajedno. Ili ćemo zajedno krenuti naprijed ili ćemo zajedno propadati u bijedi, izolaciji i siromaštvu. Treće opcije nema.“

Dr. Bećirović je potom skrenuo pažnju na činjenicu da iz Bosne i Hercegovine danas masovno sele građani svih nacionalnosti, u potrazi za stabilnim političkim okruženjem i ekonomskom sigurnošću. „Građani odlaze u zemlje koje im nude ono šta Bosni i Hercegovini nedostaje, a to je ekonomska perspektiva, sigurnost i solidarnost. Idu u države u kojim su kao ravnopravni građani prihvaćeni i prigrljeni, iako potpuni stranci, neovisno o njihovim etničkim i vjerskim uvjerenjima. Mi u Bosni i Hercegovini jedni drugima nismo i ne smijemo biti stranci. Moramo pokazati da možemo zajedno graditi našu bosanskohercegovačku budućnost. Moramo pokazati da nismo zaboravili tekovine koje su stoljećima krasile naše društvo, a to je poštovanje različitosti, međusobno uvažavanje i natjecanje u činjenju dobra jednih prema drugima, a ne sukobljavanju“, dodao je autor.

Konačno, dr. Bećirović se osvrnuo i na posljednje lične napade na njega jednog od protivkandidata, Šefika Džaferovića, poručivši: „Ja ću nastaviti da vodim pozitivnu kampanju. Smatram svojom obavezom da građanima ponudim konkretna rješenja i konkretan program. Građani zaslužuju da se bavimo njima i to je naš posao, a ne da se bavimo jedni drugima. Oni koji rješenja za građane nemaju, pribjegavaju primitivnim taktikama upiranja prstom u druge i zametanjem svađa. Sa mnom partnera u svađi neće naći. On neka vodi svoju primitivnu kampanju, a ja ću građanima podastirati konkretne rezultate onoga šta sam radio i konkretan plan onoga šta ću raditi kada budem izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Građani sigurno nisu naivni, već su odavno prozreli ispraznu priču Džaferovića i njemu sličnih i dosadila im je. Sigurno je da treba i da ih vrijeđa potcjenjivanje njihove inteligencije i podmetanje šou programa pod ozbiljnu izbornu kampanju.“

Pored autora, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori doc. dr. Goran Behmen, general Mustafa Polutak, mr. Ferid Buljubašić, doc. dr. Benjamina Londrc, Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić i književnik Hadžem Hajdarević.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.