Bećirović u Gornjem Vakufu-Uskoplju: Neću zavađati već ću vraćati povjerenje između Bošnjaka i Hrvata!

Dr. Denis Bećirović je na skupu održanom pred mnogobrojnom publikom u Gornjem Vakufu-Uskoplju poručio: „Svoju misiju vidim kao misiju razvijanja dijaloga, povjerenja i saradnje među građanima i narodima, naročito Bošnjacima i Hrvatima. Pripadnici ova dva najbrojnija naroda u entitetu FBiH imaju najveću odgovornost za kreiranje demokratskog okruženja u kojem će se svi drugi osjećati sigurno, zaštićeno i ravnopravno.“

„Nažalost, svjedoci smo da se oni koji godinama jako dobro sarađuju u vlasti u pravilu ʹsezonskiʹ pred izbore sjete naroda i patriotizma, kada jedino govore protiv svojih partnera, obilježavajući ih prijetnjom ovom ili onom narodu. Nemaju nikakvih problema da zajedno četiri godine dijele funkcije, resurse i izglasavaju zakone kojim pune budžete o trošku naroda, da bi se onda pozivali na interese naroda kada ljude međusobno straše onim drugim. To su metode varanja glasača gdje samo prividno suprotstavljene politike zapravo najviše koriste jedna drugoj, kao sredstvo homogenizacije i mobilizacije glasača kojim ne nude nikakva pozitivna rješenja. Njihov čitav politički program je sveden na uzvikivanje parola protiv navodnih protivnika sa kojim se zapravo međusobno jako dobro nadopunjavaju i razumiju,“ dodao je Bećirović.

„Građani moraju konačno reći odlučno ‘NE’ takvim uvježbanim predizbornim igrama koje samo produbljuju nepovjerenje i krizu u društvu. U Bosni i Hercegovini u cjelini se moramo odlučno boriti za integraciju našeg društva. Unutrašnje povezivanje je preduslov izgradnje funkcionalne države koja ima euroatlantsku perspektivu. Antibosanske politike podjele možemo i moramo poraziti jedino politikom unutrašnjih i u konačnici euroatlantskih integracija.“

„Zbog svega toga ne smijemo dozvoliti da rušilačke politike beznađa i straha nailaze na plodno tlo među narodom, a naročito među našom omladinom. Način na koji ćemo zaštititi naše buduće generacije od tih politika i zla koje su nam one nanijele u prošlosti jeste dokidanje svih oblika podjela i diskriminacije, koja je ovdje potvrđena i sudskim presudama. Integrisanjem djece u jedinstven obrazovni sistem, u okviru kojeg će naša djeca sticati pozitivno lično iskustvo u druženju sa svojim sugrađanima različitih etničkih pripadanja, ali i spoznavati činjenice o našim zajedničkim korijenima i zajedničkoj pripadnosti domovini Bosni Hercegovini je najbolji način poražavanja neprijatelja naše države,“ zaključio je Bećirović.

Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, Hadžem Hajdarević, mr. Ferid Buljubašić, Mustafa Polutak, Mulo Hadžić, Zukan Helez i doc. dr. Benjamina Londrc.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.