Bećirović u Gornjem Vakufu: Ne postoje rezervne domovine, Bosna i Hercegovina je kuća svih nas

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je učestvovao na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Gornjem Vakufu. U svom govoru, dr. Bećirović je rekao:

„U zadnje vrijeme svjedočimo čestim posjetama, „ekskurzijama“ u Bosnu i Hercegovinu dužnosnika susjednih zemalja. U našoj zemlji i u našim životima ponovo pokušavaju posijati smutnju i nemir. Poručujem im da se ostave uzaludnog posla, da prestanu nametati svoje interese preko leđa naših ljudi i naše države. Bosna i Hercegovina je kuća svih nas, ona nema alternativu, niti postoje rezervne domovine za Bosance i Hercegovce“, Bećirović je zatim dodao:

„Dužnosnici susjednih zemalja su dobrodošli u Bosni i Hercegovinu ako će poštovati nas kao domaćina i držati se „kućnog reda“. Međutim, svi oni koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu da nama drže lekciju iz naše prošlosti, da nama tumače šta je to Bosna i Hercegovina, trebaju shvatiti da mi pamtimo i znamo svoju prošlost. Mi pamtimo i znamo šta su istine koje su potvrđene presudama Međunarodog suda u Hagu,“ naglasio je Bećirović i zaključio:

„Našu državu su odbranili njeni najbolji sinovi, ne zahvaljujući tuđim vojskama, nego su je odbranili od te vojske. Sada, kada gradimo našu domovinu u miru, pnovo nam nude svoje zablude i nemir. Kada budem izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistiraću na poštivanju suvereniteta Bosne i Hercegovine, što sam činio i sve ovo vrijeme u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Kao što to nisam činio ni prije, neću odšutjeti ni jedan nasrtaj na cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine i učinit ću sve da institucionalno odgovorimo na takve pokušaje.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.