Bećirović u Donjem Vakufu: Zalažem se za stratešku modernizaciju Oružanih snaga!

Dr. Denis Bećirović je, obraćajući se građanima u Donjem Vakufu poručio da moramo učiniti sve kako bi se vratilo povjerenje građana u institucije države Bosne i Hercegovine: “Naše institucije moraju djelovati otvoreno i transparentno, te biti jednako na usluzi svim našim građanima, neovisno o njihovim političkim stavovima, stranačkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Institucije moramo ojačati kako bi se spremno nosile sa izazovima aktuelnog trenutka. Jačanje odbrambene moći Oružanih snaga Bosne i Hercegovine će biti jedan od prioriteta moga djelovanja, u čemu očekujem punu podršku svih državotvornih činitelja u vlasti. Trebaju nam neodložne izmjene zakonske regulative kojim će se unaprijediti profesionalizam, te omogućiti modernizacija i operativnost Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. To je fundamentalna pretpostavka za dostizanje standarda za pristupanje NATO-u,“ rekao je Bećirović.

„Sigurnosnu politiku Bosne i Hercegovine moramo unaprijediti, pa čak i usvojiti potpuno novi dokument koji će obuhvatiti nove sigurnosne izazove koji opterećuju našu zemlju. Mi moramo insistirati na dosljednoj primjeni Dejtonskog sporazuma, kojim su se države potpisnice iz susjedstva obvezale na kontrolu naoružanja i suzdržavanje od vojnih vježbi u pojedinim područjima. Brojne aktivnosti i izjave dokazuju da naši susjedi nisu posebno posvećeni dosljednom poštivanju Dejtonskog sporazuma. Takav odnos mora prestati, uz podsjećanje naših susjeda na to da Dejtonski sporazum i oni, koji nas često pokušavaju ‘podučiti’ njegovom značenju, moraju sami poštivati do zadnjeg slova,“ zaključio je.

Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, mr. Ferid Buljubašić, Mustafa Polutak, Hadžem Hajdarević, Mulo Hadžić, Zukan Helez i doc. dr. Benjamina Londrc.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.