Bećirović: U Domu naroda PSBiH iskazana deklarativna želja za ubrzanim članstvom u EU

Delegat Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegoine Denis Bećirović (SDP) kaže da se na današnjoj sjednici Doma pokazalo da unutar PSBiH postoji antievropska koalicija.

– S jedne strane iskazana je deklarativna želja za ubrzanim članstvom u Evropskoj uniji, a kada to treba potvrditi konkretnim zakonom, svi zakoni su oboreni – naveo je Bećirović.

Dodao je da za njega predstavlja regionalni i evropski skandal šokantno glasanje na početku sjednice u usvajanju konkretnih stavova o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kako bi u vanjskoj politici pratili EU, protiv čega su glasali i delegati iz HDZ-a.

Bećirović smatra da to, osim političkih može imati i ozbiljne ekonomske posljedice jer je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) precizno tražila od Vijeća ministara BiH da podrži dvije njihove rezolucije, za šta rok ističe ovih dana.

– Vijeće ministara danima neće da se izjasni o tome, a EBRD je jedan od najznačajnijih kreditora u BiH – zaključio je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.