Bećirović u Brčkom: Brčko je dokaz da Bosna i Hercegovina ima budućnost

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u državnom Domu naroda, dr. Denis Bećirović, danas je boravio u Brčkom, gdje je vrijeme proveo u razgovoru sa građanima. Dr. Bećirović je iz Brčkog poručio:

“Bosna i Hercegovina živi i diše svugdje gdje ima naših ljudi. Brčko je jedno od mjesta koje potvrđuje mogućnost i potrebu suživota kao jedinog mogućeg modela razvoja naše zemlje. Država se brani od Save do mora i to nije fraza nego istina koju moramo promovirati i živjeti. Država se ne brani od izbora do izbora kada se pojedinci koji prespavaju čitave parlamentarne mandate iznenada probude i obećavaju brobu za narod i državu. Takvima glasači moraju poslati jasnu poruku da se trebaju vratiti snu iz kojeg su ih prenuli izbori, a da će borbu za državu voditi oni koji imaju volju, želju i znanje da to čine.”

“Što se tiče onih drugih, koji snuju snove o podjeli države dok ovi prvi spavaju, njima šaljem poruku da ova zemlja nikada neće i ne može biti podijeljena. Brčko je jedno od mjesta koje je na braniku Bosne i Hercegovine već decenijama. Brčko, kao i svaki drugi pedalj naše domovine, pripada Bosni i Hercegovini. Koliko god se trudili da našu zemlju otuđe, rasparčaju i podijele, ona ostaje i opstaje. Kao delegat u Domu naroda BiH ustrajno sam se borio za knjiženje državne imovine na jedinog titulara, državu Bosnu i Hercegovinu. Ta borba ne prestaje, moramo učiniti sve da se pored spavača ne provedu u djelu tihe inicijative otimačine državne imovine,” dodao je Bećirović i zaključio:

“Nakon izbora, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine poduzet ću sve u svojoj moći kako bi se poduzele pravne mjere protiv onih koji krše Ustav BiH i pokušavaju knjižiti državnu imovinu na niže administrativne jednice. Takvi postupci su ništavni, ali pravna odgovornost onih koji krše Ustav i zakone ostaje. Državna imovina jeste i uvijek će biti imovina Bosne i Hercegovine.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.