Bećirović – Sunak: Ujedinjeno Kraljevstvo snažno uz Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Rishijem Sunakom (Rishi Sunak) aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer UK Rishi Sunak je jedan od najuticajnijih svjetskih državnika i susret Bećirovića s njim predstavlja snažnu potvrdu podrške Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini.

“Riječ je o jednom od najvažnijih sastanaka bh. zvaničnika sa ključnim liderima Zapada u zadnjoj deceniji, ali i jasan pokazatelj neupitne podrške državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima”, navode iz Bećirevićevog kabineta.

Bećirović je informirao premijera Sunaka o opasnosti antidejtonskog djelovanja koje ugrožava mir i ruši ustavni poredak BiH. On je, između ostalog, rekao da je izuzetno važna podrška Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem osiguranja mira, stabilnosti i zaštiti Dejtonskog mirovnog sporazuma. Vrijeme je da se konkretnim potezima suprotstavimo rušiteljima mira, istakao je Bećirović.

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) Rishi Sunak je jasno rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da će preduzeti dodatne korake s ciljem zaštite mirovnog procesa i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine. Uz to, on je naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog sporazuma, odlučno da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Premijer Sunak konstatirao je da su očuvanje mira i demokratski razvoj Bosne i Hercegovine ključni prioriteti Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u ovom dijelu Evrope.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izrazio je zahvalnost Vladi UK na kontinuiranoj pomoći Bosni i Hercegovini, kao i na programima pomoći u provođenju ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.