Bećirović – Strik: Podrška daljnjem napretku BiH i integraciji u EU

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je članicu Evropskog parlamenta iz Kluba zastupnika Zelenih/Evropskog slobodnog saveza Tineke Strik, koja je tom prilikom poručila da podržava daljnji napredak BiH i integraciju u Evropsku uniju.

Strik je tokom susreta naglasila da je BiH dobila priliku pridružiti se porodici evropskih zemalja.

Bećirović je iskazao dobrodošlicu članici Evropskog parlamenta i zahvalnost za interesiranje, potporu i pomoć BiH na njezinom evropskom putu, posebno za osobni angažman u postizanju demokratskog razvoja i prosperiteta BiH na EU putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Također je istaknuta važnost poruka koje je dobila naša zemlja, a tiču se poštivanja Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Razgovarano je daljnjim koracima u pregovaračkom procesu BiH s EU, a nakon što je BiH otvorila pristupne pregovore s EU, te je izraženo očekivanje da Evropska komisija pristupi izradi screeninga na temelju kojeg se pravi pregovarački okvir, a sve s ciljem što skorijeg održavanja prve međuvladine konferencije.

Kako je rečeno, odluka Evropskog vijeća je rezultat određenog napretka koji je BiH postigla u ispunjavanju uvjeta na reformskom putu ka EU.

Uime članova Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Željka Komšića sastanku su prisustvovali Marko Milisav i Slaven Kovačević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.