Bećirović razgovorao sa šeficom misije Afričke unije pri UN-u: BiH dobila značajnu podršku od afričkih zemalja tokom agresije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadoricom Fatimom Kyari Mohammed, šeficom misije Afričke unije u Ujedinjenim nacijama (UN) u New Yorku. Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u UN-u Zlatko Lagumdžija.

Tokom razgovora naglašeno je da je Afrička unija najveća kontinentalna organizacija na svijetu, koja okuplja 55 suverenih država članica UN-a, od kojih mnoge razvijaju prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom.

Bećirović se zahvalio na podršci brojnih država Afrike, te je podsjetio da je Bosna i Hercegovina dobila značajnu podršku od afričkih zemalja tokom agresije 1992-1995, u kojoj je počinjen i genocid u Srebrenici 1995. godine.

Izuzetno cijenimo prijateljske odnose i želimo da njegujemo prijateljstvo s afričkim zemljama. Na samitu Organizacije afričkog jedinstva (OAU) u Kamerunu 1996. godine, Bosni i Hercegovini je dodijeljen status gosta i naša država je nastavila jačati odnose s brojnim zemljama Afričke unije, istakao je Bećirović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović podsjetio je ne činjenicu da je Generalna skupština UN-a već usvojila rezolucije o sjećanju na genocid, potičući demokratski svijet da obilježava holokaust, genocid u Ruandi i genocid općenito, tako da će usvajanje rezolucije o Srebrenici pojačati odlučnost čovječanstva da osudi genocid, educira ljude o njemu, te da prevenira nove genocide.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.