Sarajevo

Bećirović razgovarao sa delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH

Bosanskohercegovački građani koji žive u dijaspori među kojima je mnogo uspješnih i priznatih pojedinaca zainteresirani su za način na koji organizirano mogu pomoći napretku BiH

Slika

Problemima svoje dijaspore Bosna i Hercegovina treba se sistematski baviti i tako pomoći da naši građani koji su sticajem okolnosti rasuti po cijelom svijetu maksimalno očuvaju vlastiti identitet. Međutim, to je moguće postići samo ukoliko se pri tome na potpuno osmišljen način pristupi svakom našem građaninu i ukoliko se u taj važni projekat uđe sa podjednakim entuzijazmom neovisno o tome koju grupaciju bosanskohercegovačkih građana želimo sačuvati od asimilacije.

Ovo je, između ostalog, rečeno prilikom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa višečlanom delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH koju je predvodio predsjednik SSD BiH Zaim Pašić.

S druge strane, kako je istaknuto, bosanskohercegovački građani koji žive u dijaspori među kojima je mnogo uspješnih i priznatih pojedinaca zainteresirani su za način na koji organizirano mogu pomoći napretku BiH. U tom cilju, oni očekuju konkretne poteze bh. vlasti kako bi taj proces bio olakšan i ubrzan.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.