Bećirović razgovarao s nadbiskupom Vrhbosanske nadbiskupije monsinjorom Tomom Vukšićem

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s nadbiskupom Vrhbosanske nadbiskupije monsinjorom Tomom Vukšićem i tom prilikom mu čestitao predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina od svoga postanka multikulturalna zemlja i da zajedničko življenje pripadnika različitih religija ovu zemlju čini posebnom. Kao takvo, bosanskohercegovačko društvo je preteča modernih evropskih tendencija uvažavanja različitosti.

Bećirović je čestitao nadbiskupu i svim vjernicima katolicima predstojeći Božić, poželivši im mir i dobro zdravlje. Informirao je nadbiskupa Vukšića o nedavnom susretu s papom Franjom. Tokom boravka u Vatikanu Bećirović je inicirao posjetu pape Franje Bosni i Hercegovini tokom 2024. godine.

Nadbiskup Vukšić je tokom razgovora kazao kako nam je u ovim vremenima potreban ljudski čin dobrote, da bude vodilja svakom čovjeku i primjer društvu. Naglasio je kako je neophodno pronaći alternativu velikom zlu širom svijeta, kojem smo svjedoci, a blagdani su upravo dobar povod da iskažemo svoje najbolje osobine. Zaključio je kako religijske zajednice imaju snagu da ponude alternativu i od posebne važnosti je njihova aktivna društvena usmjerenost ka svakodnevnom činjenju dobra. Upravo je međureligijski dijalog put kojim se može doći do toga cilja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.