Bećirović razgovarao s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Ji Pingom

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pinga.

Bosna i Hercegovina i NR Kina imaju prijateljske odnose i saradnju bez otvorenih pitanja. Sagovornici su se složili da je obostrani interes da prijateljski odnosi dvije zemlje doprinesu jačanju ekonomskih veza, te da se otvore vrata bosanskohercegovačkim privrednicima na kineskom tržištu.

Bećirović je kazao kako Bosna i Hercegovina ima interes da sa NR Kinom gradi odnose bazirane na međusobnom uvažavanju i poštivanju nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnopravnog subjektiviteta obje zemlje.

Ambasador Ji Ping se zahvalio na gostoprimstvu, saradnji i podršci institucija Bosne i Hercegovine tokom njegovog mandata. Naglasio je da NR Kina poštuje nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Ambasador Ji Ping je poručio da je politika NR Kine da se sva sporna pitanja trebaju rješavati putem dijaloga i da svim narodima u Bosni i Hercegovini moraju biti osigurana jednaka prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.