Bećirović: Put u EU znači izgradnju pravne države i poštivanje ljudskih prava

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građanima Ilidže.

Tom prilikom susreo se i sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom, te sa građanskim aktivistom Murizom Memićem, ocem Dženana Memića. Prilikom susreta, Muzur i dr. Bećirović su iskazali uvjerenje da će nakon oktobarskih izbora Bosna i Hercegovina, poput Općine Ilidža i Kantona Sarajevo, krenuti putem demokratskih promjena i razvoja pravednog društva.

Dr. Bećirović je izrazio nadu da će u Bosni i Hercegovini pravosudni organi konačno postati istinski neovisni, te da će istina i pravda biti pravo svakog građanina, a ne nedostižan ideal za koji se treba decenijama boriti. Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je izrazio uvjerenje da će nakon izbora doći do pozitivne promjene i usvajanja zakonske regulative u vezi reforme pravosuđa, koja je uslov za pristupanje EU, a koja postavlja temelje za izgradnju pravednog bosanskohercegovačkog društva.

Iako iz dana u dan svjedočimo pokušajima uvođenja dodatne kontrole i politizacije policijskih i pravosudnih organa od strane vladajućih stranaka, dr. Bećirović je izrazio uvjerenje da će se takvoj praksi stati ukraj nakon oktobarskih izbora, kao i da će se institucije konačno obračunati sa počiniteljima zlodjela. Bosna i Hercegovina ne može u EU bez vladavine prava i poštivanja ljudskih prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.