Sarajevo

Bećirović primio članove rukometne reprezentacije BiH

Slika

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je postigla veliki uspjeh i došla nadomak plasmanu na svjetsko prvenstvo a to je rezultat kakav mogu ostvariti samo vrhunski sportisti i vrhunske sportske organizacije. Ako tome dodamo da ste do baraža za svjetsko prvenstvo došli ubjedljivim pobjedama protiv timova koji se, za razliku od vas, mogu pohvaliti punom podrškom svojih država i neuporedivo boljim finansijskim uvjetima za trening i igru, zaslužujete svaku pohvalu i iskrenu čestitku, rekao je prilikom današnjeg susreta s generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem i reprezentativcima Vedranom Delićem i Elisom Memićem predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović.

Po Karačićevim riječima, rukometašima ali i brojnim drugim sportistima koji s ponosom nose boje i zastavu Bosne i Hercegovine važna je podrška državnih organa. Umjesto toga, dodao je on, svjedoci smo maćehinskog odnosa čak i prema ovom timu koji je možda jedina bosanskohercegovačka selekcija koja je svoje utakmice igrala u doslovno svakom dijelu naše zemlje i doživjela iskrenu podršku navijača, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Rukometaš Vedran Delić koji je u prvom dijelu kvalifikacija bio jedan od ključnih reprezentativnih igrača a zbog povrede propustio dvije posljednje utakmice, izrazio je nadu da rukometaši više neće ostajati po strani i u sjeni velikih uspjeha nogometaša i košarkaša, dok je Elis Memić dodao da se najveći rezultati od ove selekcije tek mogu očekivati jer se radi o vrlo mladom timu koji je strpljivo stvaran od najmlađih kategorija.

Poželjevši uspjehe i u nastavku kvalifikacija za svjetsko i evropsko prvenstvo, predsjedavajući Bećirović istakao je zadovoljstvo procjenama da, prilikom izvlačenja parova za baraž, reprezentaciju Bosne i Hercegovine niko neće poželjeti za protivnika jer radi se očito o talentovanom timu koji je u stanju poraziti svakoga, navodi se u saopćenju.