Osvrt na verbalni i fizički napad na novinarsku ekipu FACE TV-a

Bećirović predložio uvrštavanje u dnevni red Informacije o slobodi medija u BiH

Učestalo kršenje prava na rad novinarskoj profesiji u Bosni i Hercegovini je istovremeno kršenje prava na slobodu izražavanja. Verbalni i fizički napad na ekipu FACE televizije u Banjoj Luci hitno se mora sankcionirati kako bi se javnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini poslala poruka kako će proći svi koji novinare budu onemogućavali da rade svoj posao.

Odlučnom i koordiniranom reakcijom nadležnih državnih organa Bosne i Hercegovine i nižih organa vlasti u odbrani slobode izražavanja i prava novinara, uz mnogo odgovornije i profesionalnije postupanje nadležnih organa, moramo pokazati spremnost i odlučnost u zaštiti medijskih sloboda i sigurnosti novinarske profesije u našoj državi.

Dokument prijedloga uvršatavanja na Dnevni red taček možete pogledati ovdje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.