Sarajevo

Bećirović predložio ukidanje paušala i smanjenje plata poslanika i delegata

Treba smanjiti platu poslanicima i delegatima u PSBiH, kao i pristupiti ozbiljnom smanjenju eventualno i svih drugih privilegija poslanika i delegata u PSBiH

Slika

Dr. Denis Bećirović je danas na nastavku 63. sjednice Predstavničkog doma PSBiH podnio inicijativu za ukidanje paušala i smanjenje plata i drugih primanja poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tekst inicijative pročitajte u nastavku:

Sarajevo/Сарајево: 25.02.2014.

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA BiH

PREDSTAVNIČKI DOM

n/r predsjedavajućeg Milorada Živkovića

63. sjednica Predstavničkog doma, 25.02.2014.

Na osnovu člana 8. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 33/06, 41/06, 81/06, 91/06, 91/07, 87/09 i 28/12), podnosim sljedeću poslaničku

INICIJATIVU

 

Kojom se zadužuje Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da u što kraćem roku usvoji akte kojima se:

a)      ukidaju paušali profesionalno zaposlenim poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine;

b)      smanjuju plate poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine;

c)      smanjuju naknade materijalnih i drugih troškova poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

S obzirom na tešku socijalno-ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini pozivam Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH da također pristupe smanjenju plata i drugih privilegija.

Smatram da bi bilo korisno da naprijed ušteđena sredstva usmjerimo u formiranje Fonda za stipendiranje nadarenih studenata i učenika u Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.