Bećirović predložio tačku kojom bi se anuliralo povećanje plaća parlamentarcima, delegati odbili

Počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na početku sjednice se obratio delegat i zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

– Cjelokupna bh. javnost je upućena oko sramotnog prijedloga koji je upućen u Parlamentarnu skupštinu BiH i kojim je predviđeno povećanje plaća najviših državnih funkcionera. Smatram da je to neviđeni čin bahatosti, drskosti i bezosjećajnosti. Prije pola sata sam na Komisiji za finansije i budžet glasao protiv takvog prijedloga – rekao je Bećirović.

Pozvao je da se ukinu ili ublaže takvi prijedlozi.

– Može ga zaustaviti ozbiljnim sistemskim mjerama ili eventualno ublažiti nekim sadaka pristupom da dajemo 500 KM u humanitarne svrhe. Predlažem da se okrenemo sistemskom pristupu, što znači da zaustavimo ovo sramotno povećanje plaća. Predlažem da uvrstimo novu tačku dnevnog reda, koja bi se odnosila na taj nemoralni čin. Imam konkretne zaključke. Taj prijedlog nisu donijele rode, nego ministri iz HDZ-a, SNSD-a i SDA – dodao je Bećirović.

Za ovu inicijativu su glasala 4 delegata, sedam ih je bilo protiv.

avaz.ba Foto: klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.