Član Predsjedništva BiH

Bećirović pozvao EUFOR da dosljedno implementira Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s novim komandantom EUFOR-a u BiH generalmajorom Laslom Sticom i zaželio mu dobrodošlicu i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je pozvao EUFOR da dosljedno implementira Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a, kojom se definiraju ključni zadaci EUFOR-a u BiH, uključujući zaštitu nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, pružanje pune podrške Uredu visokog predstavnika u BiH, te garantiranje sigurnosti procesu povratka i povratnicima.

Ukazao je na važnu ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kao garanta stabilnosti i sigurnosti, posebno u vrijeme kada jačaju separatističke snage u našoj zemlji.

Stic je izrazio potpunu predanost izvršenju misije “Althea” i poručio da će nastaviti posao svog prethodnika na jačanju vojnih sposobnosti EUFOR-a i pružanja podrške Oružanim snagama BiH.

Naglasio je da će u svom djelovanju zastupati temeljne principe na kojima se zasniva Misija i raditi na očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Ukazao je tokom razgovora na važnost prisustva međunarodnih vojnih snaga.

Bećirović je naglasio da je Bosna i Hercegovina posvećena miru i očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, kao i euroatlantskoj perspektivi.

Generalmajor Stic preuzeo je 31. januara 2024. komandu nad misijom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini od generalmajora Helmuta Habermajera, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.