Bećirović: Poslanici SDP BiH napustili sjednicu zbog nezapamćenog vrijeđanja države i građana BiH

Nakon što je entitetskim preglasavanjem utvrđeno da na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Paralmenta BiH neće biti rasprave o referendumu u RS-u, Klub poslanika SDP-a u znak protesta protiv destruktivne politike napustio je današnju sjednicu. Denis Bećirović je rekao kako već treći put traži da se “raspisivanje antidejtonskog referenduma u RS-u” nađe na dnevnom redu i da PSBiH raspravlja o referendumu koji, kako je rekao, urušava kompletan Dejtonski mirovni sporazum i mir u BiH.

“Nažalost, poslanici RS-a su zloupotrijebili entitetsko glasanje i prijedlog nije uvršten. Današnju sjednicu sam napustio zbog grube i do sada nezapamćene prijetnje poslanika SNSD-a upućene građanima BiH i državi BiH, zloupotrebe entitetskog glasanja i zbog toga što prvi put od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma imamo situacija da jedan entitet ne verbalno već institucionalno ruši Dejtonski sporazum”, rekao je Bećirović.

Istakao je kako je krajnje vrijeme da reaguju i međunarodna zajednica na čelu s visokim predstavnikom, Ustavni sud BiH i Tužilaštvo BiH. Referendum je zakazan za 25. septembar.

Na današnjoj sjednici poslanica SNSD-a Milica Marković kazala je kako se “Bošnjaci trebaju prepasti vježbe koju su izveli MUP-ovi Srbije i RS-a jer je ona pokazala njihovu snagu”, što je zaprepastilo mnoge poslanike i predstavnike medija.

 “Danas sam javno tražio od nadležnih organa sigurnosti da provjere tvrdnju da su pojedini pripadnici zloglasne jedinice MUP-a Srbije škorpioni učestvovali u ovoj vojnoj vježbi između Srbije i bh. entiteta Republika Srpska. Ako je to tačno to je skandalozno i mislim daj krajnje vrijeme da najveće svjetske sile, svjedoci Dejtionskog mirovnog sporazuma zaustave ovu pogubnu politiku koji provodi Milorad Dodik a koja je projektovana u Beogradu”, kazao je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.