Bećirović posjetio Fojnicu i naglasio važnost kulturne baštine za očuvanje bosanskohercegovačkog jedinstva i državnosti

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH jučer je bio u Fojnici.

Dr. Bećirović je posjetio Franjevački samostan Duha Svetoga gdje je razgovarao sa gvardijanom samostana fra Mirkom Majdandžićem. U razgovoru sa fra Majdandžićem, dr. Bećirović je zahvalio gvardijanu na njegovom promoviranju tolerancije, zajedničkog života i pomirljivosti. Istaknuo je da Bosni i Hercegovini treba više ljudi poput gvardijana Majdandžića, naglašavajući da naša budućnost nije u mržnji i podjelama, već u zajedničkoj saradnji za opće dobro.

Fra Mirko Majdandžić je dr. Bećiroviću prezentirao bogato kulturno blago samostana i brojne eksponate koji svjedoče o vjekovnoj, integrativnoj kulturnoj i vjerskoj tradiciji ovog kraja i države Bosne i Hercegovine.

Budući da je Franjevački samostan Duha Svetoga nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, dr. Bećirović je potcrtao važnost očuvanja i zaštite kulturne baštine Bosne i Hercegovine, kao trajnog svjedoka zajedništva građana Bosne i Hercegovine svih konfesija i etničkih pripadnosti.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je zatim razgovarao sa građanima Fojnice i lokalnim predstavnicima stranaka koje podržavaju kandidaturu, koji su bili i domaćini susreta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.