Bećirović poručio Vučiću: Umjesto “ponos” počnite koristiti riječ “sramota”

Bosna i Hercegovina je pobijedila. Ubjedljivo. Tu pobjedu je nemoguće osporiti, saopćio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, osvrćući se na nedavno usvojenu rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda i na reakcije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

U objavi na društvenim mrežama Bećirović je naveo da će iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu to biti sve jasnije.

“84 glasa za istinu i Bosnu i Hercegovinu i samo 19 glasova za negatore genocida. Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude suzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati. Bosna i Hercegovina je pokazala dostojanstvo. Bosna i Hercegovina se izborila za pravdu i istinu. Bosna i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost”, ističe Bećirović.

Bosna i Hercegovina, dodaje, nije zanijemila kako to govori aktuelni predsjednik Srbije, “mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici”.

“U Generalnoj skupštini UN-a nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. Umjesto što koristi riječ “ponos” pozivam predsjednika Srbije da počne koristiti riječ “sramota”, navodi Bećirović.

Poručuje Vučiću da umjesto serviranja medijskih podvala pročita presudu Međunarodnog suda pravde; presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o obilježavanju i sjećanju na genocid u Srebrenici.

“Umjesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobjede, pozivam predsjednika Srbije da pogleda istini u oči. Vrijeme je”, zaključuje Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.