Sarajevo

Bećirović ponovo od Čovića traži nastavak sjednice Zajedničkog kolegija

Prema Bećirovićevom pismu, cilj je da se poslanici i delegati Predstavničkog doma i Doma naroda, nakon rasprave obavljene 21. januara

Slika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentaren skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u dopisu predsjedavajućem Doma naroda Draganu Čoviću, ponovno od njega zahtijeva hitan nastavak 24. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma radi odlučivanja o nastavku zajedničke sjednice oba doma.

Prema Bećirovićevom pismu, cilj je da se poslanici i delegati Predstavničkog doma i Doma naroda, nakon rasprave obavljene 21. januara, izjasne o legalno podnesenim amandmanima na Ustav BiH radi implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

”Još jednom Vas pozivam da pristupite svojim obavezama na ustavan, zakonit i poslovnički propisan način i hitno sazovete nastavak 24. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH kako bismo nakon gotovo dva mjeseca okončali rad 2. zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH’‘ – naveo je Bećirović u dopisu Čoviću.

Dalje navodi kako je od Čovića, umjesto poziva na sjednicu, dobio "jedan neobičan dopis u kojem ste sebi dali za pravo da proizvoljno i subjektivno ocjenjujete rad i ponašanje članova Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH".

Dragan Čović je, pak, na prethodni  Bećirovićev zahtjev, odgovorio da je Bećirović više puta bio povod da jedan broj kolega napusti sjednicu i da je zbog toga bio onemogućen rad.

Čović prigovara Bećiroviću da zloupotrebljava poziciju u kontekstu slobodne interpretacije poslovničkih odredbi, kao i da njegovim medijskim istupima stvara nekolegijalnu atmosferu i odnose kako na sjednicama Zajedničkog kolegija tako i općenito.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.