Bećirović: Podrška UK je od strateškog značaja za sigurnost BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je u okviru Minhenske sigurnosne konferencije razgovarao sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) za zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom.

Konstatirano je da je interes i Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva puno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Bećirović je rekao da je u vrijeme antidejtonskog djelovanja organa bh. entiteta RS od izuzetne važnosti da UK čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu i njene građane. UK ima poseban značaj za Bosnu i Hercegovinu, jer je riječ o državi koja je jedan od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tokom prijateljskog razgovora lord Stuart Peach je istakao da UK snažno podržava evroatlantski put Bosne i Hercegovine. On je rekao da UK ostaje saveznik Bosne i Hercegovine i iskreno posvećen demokratskoj i multietničkoj Bosni i Hercegovini.

Bećirović je naglasio da je od ogromnog značaja za Bosnu i Hercegovinu da dobije odluku o otvaranju pristupnih pregovora na predstojećem sastanku Evropskog vijeća.

Podsjetio je i na razgovor s premijerom UK Rishijem Sunakom prošle godine u Londonu i ukazao na važnost njegove jasne poruke da UK snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.