Bećirović-Pistorius: Njemačka je među ključnim evropskim partnerima BiH

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su s ministrom odbrane Savezne Republike Njemačke Borisom Pistoriusom o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu. Potcrtana je važna uloga SR Njemačke, kao jednog od ključnih partnera Bosne i Hercegovine u procesu evropskih i euroatlantskih integracija, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Bećirović je zahvalio SR Njemačkoj za posvećenost miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine i pružanju važne podrške jačanju odbrambenih snaga. Kazao je kako jačanje Oružanih snaga BiH i jačanje institucija države Bosne i Hercegovine nema alternativu.

Iskazan je interes za daljnje unapređenje ekonomske saradnje, a imajući u vidu da je Njemačka među najznačajnijim ekonomskim partnerima Bosne i Hercegovine i vodećim donatorima u Bosni i Hercegovini, pa je iskazan i interes za daljnjim investicijama Njemačke.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu i evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Njemačka je među ključnim evropskim partnerima BiH i snažno podržava članstvo Bosne i Hercegovine u EU, te ima interes za postizanje trajne stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana kroz osiguranje evropske perspektive za sve zemlje regiona, rečeno je na sastanku.

Razgovarano je o produženju misije Althea u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.