Čestitku povodom 21. decembra – Dana rudara

Bećirović: Ovaj dan je podsjetnik da je potrebno pružiti još veću podršku za poboljšanje uslova rada rudara

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku povodom 21. decembra – Dana rudara.

“Povodom Dana rudara, svim rudarima i zaposlenim u rudnicima u našoj domovini upućujem najiskrenije čestitke. Ovom prilikom izražavam poštovanje prema časnoj rudarskoj profesiji, koja zahtijeva i puno hrabrosti i odricanja. Ne smijemo zaboraviti da komorati svakodnevno rizikuju živote i zdravlje, obavljajući svoj posao u nerijetko teškim uslovima i okolnostima. Stoga, i njihovim porodicama, koje ih čekaju kod kuće, iskazujem duboko poštovanje. Ovaj dan je ujedno podsjetnik da je potrebno pružiti još veću podršku za poboljšanje uslova rada rudara. Svim rudarima želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh u radu i u narednom periodu, uz tradicionalni rudarski pozdrav SRETNO!”, navodi se u čestitki.