Član Predsjedništva BiH

Bećirović o razgovoru s Von der Leyen: Finansijska podrška EU imala bi pozitivne efekte na životni standard

Ursula von der Leyen boravi u Bosni i Hercegovini, a jučer je imala sastanak s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Povodom razgovora sa predsjednicom Europske komisije javnosti se obratio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“Danas sam u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine razgovarao s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Ovo je moj moj drugi susret s gospođom Von der Leyen u godinu dana, veoma je važno za našu zemlju da očuvamo direktnu komunikaciju s ključnim evropskim liderima.

S Von der Leyen sam razgovarao prije godinu dana, ona je dokazala da je prijatelj naše zemlje. BiH je 15. decembra prošle godine dobila kandidatski status, danas smo imali važan i ohrabrujući sastanak koji unosi novu dozu optimizma. Vjerujem da ćemo do sredine decembra ove godine imati nove, pozitivne korake EU prema BiH. Uprkos opstrukcijama, napravili smo i određene važne korake naprijed što je potvrdila danas i predsjednica EU komisije. Njena posjeta ima poseban značaj jer dolazi uoči objavljivanja Izvještaja o napretku. Zajednički interes, i vladajućih i opozicionih stranaka mora biti ubrzanje našeg europskog puta.

Svi moraju naučiti da naš europski put nije pitanje jednog pojedinca, jedne stranke ili jednog mandata, to je strateško i generacijsko pitanje na kojem moramo zajednički raditi.

Rekao sam da bi preporuka Europske komisije za otvaranje pregovora imala ogroman pozitivni doprinos za jačanje reformskih procesa u našoj zemlji, to bi bilo veliko ohrabrenje za sve građane i narode u našoj zemlji. Odpočinjanjem pregovora o članstvu u EU otvorio bi se prostor i za suštinske reforme u BiH i sve bi to pozitivno uticalo na cijelo društvo.

Posebno sam istakao važnost financijskog paketa EU za zemlje Zapadnog Balkana. Investiranje 6 milijardi eura, od čega bi 20 posto pripalo BiH je od velikog značaja za našu zemlju.

Finansijska podrška EU imala bi pozitivne efekte na životni standard građana , a ubrzala bi i ekonomski razvoj zemlje u cjelini. Također, tokom razgovora poručio sam da se zbog geopolitičkih izazova u Europi i svijetu, ne smije dozvoliti da BiH ostane bez snažne podrške EU. Put naše zemlje u europske i euroatlanske integracije nema alternativu”, poručio je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.