Bećirović: Nemjerljive zasluge Nijaza Durakovića za odbranu BiH u najtežem ratnom periodu

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović položio je cvijeće na mezar prof. dr. Nijaza Durakovića u haremu Alipašine džamije u Sarajevu i odao mu počast.

Duraković je preminuo na današnji dan, prije dvanaest godina.

Bio je član ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, i u tom kontekstu Bećirović je istakao nemjerljive zasluge dr. Durakovića za odbranu Bosne i Hercegovine u najtežem ratnom periodu kada se branila država.

Ovom prilikom, Bećirović se prisjetio dr. Durakovića kao poštenog čovjeka s integritetom i dostojanstvom, te kao istaknutog državnika koji se beskompromisno borio za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu multietničku državu Bosnu i Hercegovinu.

Profesor Duraković bio je i prvi predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Također, prof. dr. Nijaz Duraković je bio redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te ugledni bosanskohercegovački pisac, politolog i sociolog. U respektabilnoj akademskoj karijeri objavio je 16 knjiga, a dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i odlikovanja, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.