Bećirović nakon sastanka sa Macronom: Ohrabren sam porukama i najavom konkretne pomoći

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravio je danas u Parizu gdje se sastao sa predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom.

Bećirović je kazao da je nakon važnih posjeta ove godine sjedištu NATO-a, Evropske unije, Washingtonu, Londonu i Ankari danas u Parizu razgovarao sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

“Poslije dugo vremena BiH je u fokusu pažnje i poslije dugo vremena imamo priliku da razgovaramo sa najvažnijim evropskim i svjetskim liderima. Posebno je važno da sam danas od predsjednika Francuske, najmoćnije vojne sile u Evropskoj uniji, dobio čvrstu podršku očuvanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, kazao je Bećirović.

Istakao je da je ohrabren porukama predsjednika Macrona, a posebno najavom konkretne pomoći koja će tek uslijediti.

“Nastavljamo sa intenzivnim aktivnostima jačanja odnosa sa našim strateškim saveznicima. Predsjednika Republike Francuske sam informirao da je predsjedništvo BiH spremno za produbljivanje saradnje i da je podržalo angažmana francuske agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini”, kazao je Bećirović.

Najavio je da u narednom periodu žele dodatno ojačati odnose i da dobri politički odnosi između BiH i Francuske su dobra osnova ja jačanje i ekonomske saradnje.

“Podsjećam u Francusku smo izvezli 389 miliona KM, uvoz je oko 500 miliona KM i želimo ojačati vanjskotrgovinsku razmjenu, kao i da privučemo francuske investitore u Bosnu i Hercegovinu. Također, naš interes je da ojačamo interes da ojačamo saradnju u oblasti odbrane, pravosuđa i sigurnosti. Naša je zadaća graditi savezništvo Bosne i Hercegovine i Francuske.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.