Predsjedavajući Predsjedništva BiH za “Avaz” nakon sastanka sa Stoltenbergom

Bećirović: Moramo stabilizirati političke prilike, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao podršku BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se s generalnim sekretarkom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

“Avaz” je bio na licu mjesta, u sjedištu NATO-a u Briselu, gdje je sastanak i održan, kao i najavljena press konferencija.

Poslane su poruke podrške našoj državi na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u, a Bećirović je govorio za “Avaz” u zgradi NATO-a.

“Dozvolite mi, prije svega, da iskažem poštovanje i zahvalnost generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu na pozivu da posjetim sjedište NATO-a. Želim reći da je bio vrlo sadržajan i ohrabrujući sastanak za sve dobronamjerne građane BiH”, rekao nam je Bećirović.

Dodao je da su na sastanku razgovarali o dosadašnjem NATO putu BiH, postignutim rezultatima, ali i, kako je naglasio, narednim koracima koje BiH mora napraviti.

“I na samom sastanku, ali, kao što ste mogli primijetiti, i na press konferenciji ovdje u Briselu, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao svoju spremnost, kao i spremnost NATO saveza da čvrsto podrži nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH. U tom smislu, mislim da je veoma važno da stabiliziramo političke prilike u BiH i da se okrenemo zaista našem putu ka evropskim i euroatlanskim integracijama”, poručio je Bećirović za “Avaz”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.