Predsjedavajući Predsjedništva BiH za “Avaz” nakon sastanka sa Stoltenbergom

Bećirović: Moramo stabilizirati političke prilike, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao podršku BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se s generalnim sekretarkom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

“Avaz” je bio na licu mjesta, u sjedištu NATO-a u Briselu, gdje je sastanak i održan, kao i najavljena press konferencija.

Poslane su poruke podrške našoj državi na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u, a Bećirović je govorio za “Avaz” u zgradi NATO-a.

“Dozvolite mi, prije svega, da iskažem poštovanje i zahvalnost generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu na pozivu da posjetim sjedište NATO-a. Želim reći da je bio vrlo sadržajan i ohrabrujući sastanak za sve dobronamjerne građane BiH”, rekao nam je Bećirović.

Dodao je da su na sastanku razgovarali o dosadašnjem NATO putu BiH, postignutim rezultatima, ali i, kako je naglasio, narednim koracima koje BiH mora napraviti.

“I na samom sastanku, ali, kao što ste mogli primijetiti, i na press konferenciji ovdje u Briselu, generalni sekretar NATO-a je vrlo čvrsto iskazao svoju spremnost, kao i spremnost NATO saveza da čvrsto podrži nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH. U tom smislu, mislim da je veoma važno da stabiliziramo političke prilike u BiH i da se okrenemo zaista našem putu ka evropskim i euroatlanskim integracijama”, poručio je Bećirović za “Avaz”.