Bećirović-Kavazović: Ojačati rad Međureligijskog vijeća u BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem i njegovim saradnicima.

Tokom razgovora istaknuta je važnost uvažavanja različitosti, saradnje i zajedničkog življenja pripadnika različitih religija u multietničkoj i multikulturalnoj Bosni i Hercegovini. Istaknuto je kako solidarnost i tradicija međusobnog uvažavanja i poštovanja u našoj domovini posebno dolazi do izražaja u vrijeme obilježavanja blagdana, a što je prilika za jačanje veza i zajedništva u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović konstatirali su da je važno i ojačati rad Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini s ciljem snažnijeg promoviranja dijaloga i tolerancije u bosanskohercegovačkom društvu.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović razgovarali su i o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini, kao i regionu i svijetu.

Ukazano je na važnost djelovanja s ciljem zaštite i očuvanja interesa Bosne i Hercegovine, kao i intenziviranja aktivnosti vezanih za evropske i euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine. Također, istaknuto je da je važno podržati projekte u povratničkim sredinama, kao i one s ciljem povezivanja bosanskohercegovačke dijaspore s domovinom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.