Bećirović Izetbegoviću: Pitanje deblokade Parlamentarne skupštine BiH nije lično pitanje Denisa Bećirovića već pitanje zaštite ustavnog poretka

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas kako u ponedjeljak namjeravaju održati hitnu sjednicu tog doma u vezi sa stanjem u zemlji. “Delegat Denis Bećirović je to tražio, uradit ćemo to u ponedjeljak”, naveo je Izetbegović.

Da ne bude nikakve zabune, dužan sam potcrtati sljedeće činjenice:

1. Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić podnijeli su predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg tog doma Draganu Čoviću, Nikoli Špirići i Bakiru Izetbegoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma naroda državnog parlamenta.

2. U zahtjevu se traži da predsjedavajući i Kolegij Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, najkasnije u roku o od tri dana od dana podnošenja zahtjeva sazovu hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

3. Oni koji blokiraju državne organe Bosne i Hercegovine moraju odgovoriti na bazi kojeg pravnog akta blokiraju državne organe vlasti Bosne i Hercegovine.

4. Pitanje deblokade Parlamentarne skupštine BiH nije lično pitanje Denisa Bećirovića već pitanje zaštite ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine.