Bećirović Izetbegoviću: Pitanje deblokade Parlamentarne skupštine BiH nije lično pitanje Denisa Bećirovića već pitanje zaštite ustavnog poretka

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas kako u ponedjeljak namjeravaju održati hitnu sjednicu tog doma u vezi sa stanjem u zemlji. “Delegat Denis Bećirović je to tražio, uradit ćemo to u ponedjeljak”, naveo je Izetbegović.

Da ne bude nikakve zabune, dužan sam potcrtati sljedeće činjenice:

1. Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić podnijeli su predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg tog doma Draganu Čoviću, Nikoli Špirići i Bakiru Izetbegoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma naroda državnog parlamenta.

2. U zahtjevu se traži da predsjedavajući i Kolegij Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, najkasnije u roku o od tri dana od dana podnošenja zahtjeva sazovu hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

3. Oni koji blokiraju državne organe Bosne i Hercegovine moraju odgovoriti na bazi kojeg pravnog akta blokiraju državne organe vlasti Bosne i Hercegovine.

4. Pitanje deblokade Parlamentarne skupštine BiH nije lično pitanje Denisa Bećirovića već pitanje zaštite ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.