Bećirović i Al-Ahmadi: Ukidanje viza značajno bi olakšalo saradnju Saudijske Arabije i BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Osamahom Dakhelom R. Al Ahmadijem.

Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija u kontinuitetu razvijaju dobre prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, sa tendencijom unapređenja saradnje, prije svega na ekonomskom planu. Trgovinska razmjena između dvije zemlje u protekloj deceniji imala je uzlaznu putanju, ali je i dalje ispod mogućnosti, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

Bećirović se zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na podršci koju je ova zemlja pružila Bosni i Hercegovini u procesu poslijeratne obnove i rekonstrukcije.

Istovremeno je iskazao interes Bosne i Hercegovine za povećanjem obima privredne saradnje, prije svega na polju izvoza hrane, te u oblasti građevinarstva, IT industrije i turizma.

Zahvalivši na gostoprimstvu, ambasador Al Ahmadi je istakao da Kraljevina Saudijska Arabija čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu, te da bez rezerve podržava njenu nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet.

Dodao je da će Kraljevina Saudijska Arabija nastaviti ulagati u Bosnu i Hercegovinu, te pružati podršku socijalnim programima.

Sagovornici su se složili da bi eventualno ukidanje viza značajno olakšalo saradnju dvije zemlje, navodi se u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.