Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je radni sastanak sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem i razgovarao sa građanima.

Denis Bećirović je istakao važnost direktne komunikacije državnih zvaničnika sa predstavnicima lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Svi zajedno moramo biti oprezni i ne smijemo potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad našom državom.

On je naglasio da je evropski put Bosne i Hercegovine nemoguća misija sve dok je napadnut ustavni poredak države. To je temeljni preduslov da bismo se vratili u stanje ustavnosti i zakonitosti i toga moraju biti svjesni i domaći i međunarodni zvaničnici. Zato je nužno zaustaviti antidejtonske aktivnosti i onda nastaviti evropske i euroatlantske integracije, a što će osigurati bolji život za sve građane Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić zahvalio se Bećiroviću na posjeti i upoznao ga sa glavnim aktivnostima i projektima, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture.

Načelnik Sušić je istakao kako se ulažu ogromni napori na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Općini Donji Vakuf. Između ostalog, naglasio je kako se u saradnji sa nadležnim institucijama, radi na ostvarivanju efikasnijeg korištenja i zaštite kulturno- historijskih znamenitosti i baštine, te je posebno istaknut značaj brendiranja ”Ajvatovice” kao bosanskohercegovačkog proizvoda.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je da će se zalagati, u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti, za promociju kapaciteta koje ima Općina Donji Vakuf, kao i drugih lokalnih sredina.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.