Član Predsjedništva BiH

Bećirović-Dvořák: Principijelna i snažna podrška Češke procesu pridruživanja BiH Evropskoj uniji

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je juučer u Sarajevu ministra za evropska pitanja Češke Republike Martina Dvořáka kojem je poželio dobrodošlicu, istakavši da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja.

Rekao je da su ekonomski odnosi dvije zemlje u posljednje vrijeme u usponu, što pokazuje podatak da je robna razmjena u 2022. porasla za 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a da je taj trend nastavljen i u 2023. Naglasio je da postoje svi preduslovi i zainteresiranost obje zemlje da međusobna ekonomska saradnja bude dodatno ojačana.

Bećirović je zahvalio na kontinuiranoj pomoći koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina, kroz razvojne projekte, posebno na donaciji oko milion eura za nabavku savremene opreme za nadzor i kontrolu granice, te na pomoći studentima iz Bosne i Hercegovine koji studiraju u Češkoj Republici.

Govoreći o evropskom putu Bosne i Hercegovine, Bećirović je izrazio nadu da će EU u martu donijeti odluku o otvaranju pregovora sa Bosnom i Hercegovinom za članstvo u EU, što bi otvorilo prostor za provođenje suštinskih reformi, a sve za dobrobit onih koji žive u Bosni i Hercegovini.

Zahvalio je na principijelnoj, snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini u procesu pridruživanja EU.

Poželjevši Bosni i Hercegovini uspjeh na evropskom putu, ministar Dvořák je poručio da Češka Republika apsolutno podržava ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i da je spremna da pomogne kroz razmjenu iskustava, ali i na druge načine.

U ime članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Željke Cvijanović, sastanku su prisustvovali savjetnici Davor Vuletić i Boris Tučić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.