Završni predizborni skup u Bihaću

Bećirović: Dolaze četiri godine posvećenosti radničkim pravima, NATO-u i EU!

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pred velikim brojem okupljenih građana je poručio da radnička prava i privredni oporavak, te pristupanje NATO-u i EU moraju biti apsolutni prioriteti nove vlasti: „Želim da poručim da dolazi vrijeme kada će naša država biti fokusirana na ostvarenje svojih strateških ciljeva.

Na domaćem planu to je zaštita radnika, povećanje njihovih primanja i jačanje privatnog sektora rasterećenjem od nameta i podrškom izvozu. Na međunarodnom planu to je pristupanje NATO-u i EU i oko toga pregovora nema. Poručujem našim susjedima, koji su se posljednje četiri godine i previše ‘brinuli’ za stanje u Bosni i Hercegovini, da njihovom nepozvanom miješanju u unutrašnja pitanja naše države mora doći kraj. Svi koji nam žele pomoći na našem euroatlantskom putu su dobrodošli, pa i susjedi, ali moraju znati da je to naš put koji mi određujemo i vodimo, a ne prostor za tuđe uplitanje i promicanje vlastitih interesa preko leđa naših građana i naše države.

Mi ćemo svoj put do NATO-a i EU preći ili uz saradnju susjeda ili uprkos njihovim opstrukcijama. Na njima je da se opredijele ili za saradnju ili za opstrukcije. Kako god da bilo, poručujem im da ćemo mi svoj put preći uspješno!“

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je poručio: „Već više od godinu dana obilazimo našu državu, pričamo sa našim ljudima i slušamo ih. Rezultat je naš Plan 10 u kojem smo sabrali sve ključne probleme na koje su ukazali građani, a u saradnji sa domaćim i međunarodnim stručnjacima smo ponudili jasna i konkretna rješenja.

SDP BiH ne treba ljudima obećavati da ćemo početi obnavljati državu i odnose među ljudima. Mi to već radimo! Imamo i plan i ljude za to. Mreža SDP-a BiH se već proteže od Banja Luke, Doboja, Prijedora, Srebrenice preko Sarajeva, Bihaća, Goražda i Mostara, pa sve do Gruda i Livna. Jedino mi širom države imamo ljude svih narodnosti koji ponosno ističu da su članovi SDP-a i koji se bore za jednu, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, jednu zemlju za sve nas! Za dva dana tu mrežu stavljamo u funkciju obnove naše zemlje, obnove urušene privrede i državnih institucija. Za dva dana mi preuzimamo odgovornost da nastavimo ondje gdje su nas prije četiri godine zaustavili. Preuzećemo odgovornost na svim nivoima, a naše ljude će u državnim institucijama predvoditi naš član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović!“

Na skupovima su govorili i Fatka Kulenović, predsjednica GO SDP Bihać i kandidatkinja za Skupštinu USK, Hajrudin Havić, predsjednik KO SDP USK i kandidat za Skupštinu USK, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamovi, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, Muhidin Šertović, nosilac liste SDP-a za Skupštinu USK, Albin Muslić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Enes Eminić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Govornici su prisutne građane pozvali da glasanjem za SDP BiH i za prof. dr. Denisa Bećirovića izaberu budućnost zasnovanu na stvarnim rješenjima i postepenoj, ali sigurnoj obnovi društva, umjesto ispraznih fraza vladajućih nacionalista, koji su donijeli jedino propadanje i iseljavanje građana iz države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.