Bećirović Čoviću: „Svi oni koji su pokušali dijeliti BiH završili su kao gubitnici na smetljištu historije“

Čvrsti nacionalistički savez Dodika i Čovića nije samo pragmatski, on je i idejni. Isti su. Razlikuju se eventualno samo u finesama, što je jedan otvoreniji, dok se drugi hineći svoje lažno evropejstvo voli sakrivati iza neutemeljene teze o HDZ-u kao nosiocu evropskih vrijednosti. Predstavljaju se kao tzv. nosioci evropskih vrijednosti, a pokazuju se na djelu kao nosioci južnoafričkih vrijednosti, ali iz vremena najcrnjeg etničkog aparthejda.

Licemjerno, lukavo i vještim korištenjem slabosti i neznanja  svojih koalicionih partnera Dragan Čović je uspio da pojedine lakomislene političke faktore uvjeri kako se on zaista zalaže za cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu.  Krajnje je vrijeme da vladajući političari shvate da Čović Bosnu poštuje samo na riječima, dok na djelu, iz godine u godinu, vuče isključivo poteze koji vode prema komadanju i podjeli države.

Koalicioni partneri Dragana Čovića ili ne razumiju ili se prave da ne razumiju šta lider HDZ-a govori i radi. Tako je, primjera radi, ponovno jučer lider HDZ-a, upakovano u politički celofan, poručio „da obeshrabrujuće analize o raspadu BiH treba da budu motiv političarima da brže i bolje rade“. Njegov cilj je da u javni diskurs uvede tezu o „raspadu BiH“ i da s tom tezom ucjenjuje sve one koji ne misle kao on. Žalosno je da Čović i njemu slični političari nemaju druge motive da rade brže i bolje.

Zato, umjesto uvođenja u javni diskurs opasne teze o „raspadu BiH“, predlažem Čoviću da se kao sastavni dio aktuelne vlasti pozabavi životnim pitanjima običnih građana koji sve teže žive pod stegama etnokratije, kriminala i korupcije. Svi oni koji su pokušali komadati državu Bosnu i Hercegovinu završili su prije ili kasnije kao gubitnici na smetljištu historije. Tako će završiti i svi oni koji eventualno opet krenu tim putem.

dr. Denis Bećirović

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.