Bećirović čestitao Božić: Najradosniji kršćanski praznik provedite u miru

Uzoriti nadbiskupe vrhbosanski, kardinalu Puljiću,

Povodom katoličkog Božića upućujem Vama i svim vjernicima najiskrene čestitke. Želim da Vam predstojeći praznik podari dodatne snage da zajednički jačamo međuvjersku i međuetničku toleranciju u zajedničkom življenju svih u državi Bosni i Hercegovini. Božić je prilika za obnavljanje veza i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti, praznik koji u središte stavlja dostojanstvo čovjeka.

Danas, više nego ikada, čovjeku ne manjka sredstava za život, ali mu nedostaje vizije i traganja za smislom i zajedničkim ciljevima. Vrijeme je da snažno afirmiramo vrline kao što su: ljubav, pažnja, dobročinstvo, pravedno postupanje, činjenje dobra, suprostavljanje zlu i nepravdi i njihovo otklanjanje.

Veliki borac za ljudska prava Martin Luter King je rekao: „Moramo naučiti živjeti kao braća i sestre, inače ćemo svi zajedno umrijeti ko budale“. King je živio i umro za tu ideju, a jedan dio političara u Bosni i Hercegovini i regionu još uvijek nije shvatio ovu poruku.

Želim Vam da najradosniji kršćanski praznik provedete u miru, zdravlju i u krugu svojih pоrоdicа i prijatelja.

S poštovanjem,

Prof. dr. Denis Bećirović

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.