Bećirović: Brčko je 1/1 upisano u grunt države Bosne i Hercegovine!

Na danas održanim skupovima u Odžaku i Brčkom, poručeno je da je status Distrikta Brčko neupitan i da je on sastavni dio države Bosne i Hercegovine, a ne bilo kojeg od entiteta. Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH je poručio: „Brčko je 1/1 upisano u grunt Bosne i Hercegovine. To je strateški važan grad za našu državu. Brčko nije i više nikada neće biti dio bosanskohercegovačkog entiteta RS. Brčko je grad koji je oslobođen suvišne entitetske ili kantonalne uprave i to je recept za cijelu državu. Podjele i urušavanje međuljudskih odnosa huškačkim govorom potiču vladajuće strukture, kojim je u nedostatku ekonomske strategije to jedini način skretanja pažnje sa besperspektivnosti i sivila u koje je njihovom krivicom utonuo i ovaj grad. Brčko zaslužuje da se oslobdi njihove vladavine, da profunkcioniše i da se razvija kao istinska multietnička sredina.“

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je naglasio da SDP BiH posebnu pažnju posvećuje razvijanju ideje o jedinstvenoj državi građana i naroda koji dijele iste brige i interese: „U našoj državi izgleda da najgora kletva postaje: Dabogda vam SDA, HDZ, SNSD i SDS štitili nacionalne interese. Što se oni više pozivaju na narod, to je naroda u našoj državi sve manje. Što se oni više pozivaju na vladavinu na svom dijelu teritorije, to je sve manje vladavine prava i stabilnosti. Što se oni više pozivaju na ʹvitalnostʹ nacionalnih interesa, to nam naše najvitalnije stanovništvo, naši mladi, upornije bježi iz države, a stari ostaju u neizvjesnosti, bez ikakvih garancija u stabilnost penzijskog sistema. Naš cilj je da ih spriječimo. Naš cilj je da izgradimo državu po mjeri svih nas, u kojoj unutrašnje crte i razgraničenja ne utječu na prava i slobode naših građana i na njihovu mogućnost da žive dostojanstveno od svoga rada. U tome ćemo uz podršku građana i uspjeti.“

Na skupovima su se obratili Mirsad Ahmetović, Ante Božić, Damir Hamidović, Suad Burić,Jasmin Krako, Admir Nuković, Jozo Barišić, Mujo Hasić,Sadik Ahmetović, Goran Sapardić, Enver Bijedić, Jasmin Imamović i Vojin Mijatović. Građanima su govornici poručili da je jedino glas za SDP-ove kandidate i za prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH glas za politiku koja gradi, približava ljude i kreira sigurno, stabilno i relaksirano društveno okruženje za sve građana Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.