Član Predsjedništva BiH

Bećirović: Biti antifašista znači biti civilizovan

Povodom Dana pobjede nad fašizmom kod Vječne vatre u Sarajevu cvijeće su položili visoki politički funkcioneri u BiH, kao i brojne delegacije iz Kantona Sarajevo.

Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović položili su cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra.

Nakon polaganja cvijeća, član predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je svim građankama i građanima BiH ovaj dan, uz riječi kojima je istakao važnost današnjeg dana.

Ujedno, uputio je čestitke i povodom Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana Armije RBiH.

“Želim građankama i građanima BiH uputiti izuzetno važnu poruku; antifašizam nije ideološka, već civilizacijska kategorija. U tom smislu, u ovim vremenima, važno je afrirmirati antifašizam kao humanističku i civilizacijsku vrijednost. Biti antifašista znači biti civilizovan, boriti se za demokratiju, boriti se građanske slobode”, kazao je Bećirović.

Također, poručuje da antifašizam ima integrirajući faktor u BiH i iz te dimenzije je važan. Dodao je kako se nada da će u Parlamentarnoj skupštini BiH oživjeti ideja o o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija u našoj državi.

Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.