Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović susreo se sa ambasadoricom Njemačke Christiane Hohmann

Bećirović: BiH treba postati ozbiljniji partner njemačkoj privredi

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se sa Christiane Hohmann, ambasadoricom Njemačke u Bosni i Hercegovini, a tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u našoj državi.

Dr. Denis Bećirović je na sastanku naglasio veliki značaj koji pridaje odnosima Bosne i Hercegovine i Njemačke, zemljom predvodnicom u Evropskoj uniji i državom koja odlučno podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom putu u euroatlanske integracije.

Bećirović je posebno naglasio kako je Njemačka jedan od naših najvećih ekonomskih partnera i pouzdani prijatelj Bosne i Hercegovine.

„Posebno moram naglasiti odlučnost političkih snaga i građana koji me podržavaju u nastojanjima da naša zemlja, nakon izbora u oktobru, brže i sa više jedinstva ispunjava svoje obaveze iz agende na putu uka Evropskoj uniji. Očekujem da će se Njemačka i dalje zalagati za proces približavanja naše zemlje Evropskoj uniji.

Zahvalio bih se kancelarki Angeli Merkel na naporima da svojim inicijativama i aktivnostima doprinese Bosni i Hercegovini kao evropskoj državi i njenim građanima, koji žele da izgrade demokratsko društvo i postanu ravnopravni član moderne evropske porodice naroda“, naveo je Bećirović.

Razgovarajući o ekonomskim odnosima Bećirović je napomenuo da Bosna i Hercegovina ima potencijal da postane ozbiljniji partner njemačkoj privredi, istovremeno se zalažući za veće investicije i dolazak njemačkog kapitala u BiH.

„Time će Njemačka pomoći da se otvore nova radna mjesta u Bosni i Hercegovini, da poraste investirani kapital, ali i smanji odliv radno sposobnog stanovništva, koji je postao zabrinjavajući posljednjih godina. Zalažem se za poboljšanje poslovnog ambijenta u našoj državi, čime bi se i stimulisala strana ulaganja“, dodao je Bećirović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.